Emar Odası Ses İzolasyonu

Vücudun herhangi bir bölgesinin görüntülenmesini sağlayan emar (MR) cihazları, hemen her hastanede bulunan ve yüksek ses ile titreşime neden olan tıbbi tetkik cihazlarıdır. Bu cihazlar büyük yer kaplayan ve hastanın dairesel bölümün ortasındaki tünele masa ile iletildiği son derece teknolojik cihazlardır. Birçok avantajının yanı sıra dezavantajları da bulunan MR cihazları yüksek frekanslarla sesler ve titreşimler yaymaktadır. Bu nedenle hastanelerde bu cihazlara özel geniş alanda odalar bulunmaktadır ancak yine de bu cihazların sesi oda dışına yansıyabilmekte ve oda içerisindeki hasta ile çalışanları olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Bu durumların yaşanmaması için özellikle sağlık açısından bu odalara ses yalıtımı yapılması zorunludur.

emar odasi ses yalitimi fiyatlari
emar odasi ses yalitimi izolasyonu uygulamasi

Emar odaları ses yalıtımı için dikkat edilecek ilk unsur, ses yalıtım uygulamasında kullanılacak yalıtım malzemesinin hijyenik koşulları sağlıyor olmasıdır. Bu doğrultuda emar odalarına, genellikle hastane ve okul için üretilen antibakteriyel melamin süngerler kullanılmalıdır. Antibakteriyel melamin süngerler, yanmaz özelliğe sahiptirler.

emar odasi ses izolasyonu fiyatlari
emar odasi akustik yanki yalitimi

Bu süngerler, hastane ve emar odası ortamında oluşabilecek herhangi bir yangın ya da yüksek ısı durumunda erime göstermez ve yanmazlar. Melamin köpük olarak kullanılan bu yalıtım malzemesi kanserojen madde de içermemektedir. Hastane koşullarına kolaylıkla uyum sağlayabilen bu yalıtım malzemeleri, bazı durumlarda çok yüksek frekanstaki ses ve titreşimleri tek başına engelleyememektedir. Bu durumlarda ise iki melamin köpük malzeme arasına epdm ağır ses izolasyon bariyeri yerleştirilerek ses yalıtım uygulaması gerçekleştirilmektedir. Bu şekilde uygulanan ses yalıtımı, yüksek frekanstaki seslerin yutumunu kolaylıkla sağlamakta ve istenilen sessiz ortamı yaratmaktadır.